ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΟΧΩΡΙ - ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Μια κινητικότητα υπήρξε στα μέσα Ιουνίου στο Δήμο Σκύδρας, για το κατά γενική ομολογία, πιο μεγάλο και συνάμμα στρατηγικής σημασίας θέμα του Δήμου, αυτό της αξιοποίησης των Λουτρών Λουτροχωρίου.


Για το λόγο αυτό, αλλά και για καλύτερη δική σας ενημέρωση, ήρθαμε σε προσωπική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Σκύδρας κ. Γεώργιο Χοΐδη και αφού τον επισκεφτήκαμε την Πάρασκευή 25/06/2010 μεταξύ 11:30΄- 12:00΄ στο γραφείο του, κάναμε την παρακάτω συνέντευξη:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ κ. ΧΟΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΛΟΥΤΡΟΧΩΡΙΟΥ


Ερ: Καλημέρα σας κ. Δήμαρχε. Υπήρξε ενδιαφέρον για το θέμα των Λουτρών Λουτροχωρίου όλο το διάτημα της θητείας σας, ως Δήμαρχος Σκύδρας, κατά την 2η περίοδο 2007-2010;

Απ: Καλημέρα σάς. Στο παρελθόν ήρθανε 3 εταιρίες Ελληνικών συμφερόντων, που στην ουσία δεν είχαν κάποιο ρεαλιστικό ενδιαφέρον, παρα μόνο ενδιαφέρονταν να εισπράξουν το κόστος μελέτης -αξίας 100.000€- και να μας δώσουν την μελέτη και τίποτα περισσότερο. Δεν εγγυήθηκαν την εύρεση επενδυτη, για την χρηματοδότηση του εν λόγω έργου, στο Λουτροχώρι. Γι΄αυτό το λόγο και δεν προχώρησαν οι επαφές. Αξίζει να σημειωθεί πως οι προαναφερόμενες 3 προτάσεις, είχαν κατατεθεί στα απερχόμενα Υπουργεία Εσωτερικών & Ανάπτυξης.


Ερ: Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από ότι είναι γνωστό από μια αλλοδαπή εταιρία. Ισχύει;

Απ: Βεβαίως και υπάρχει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των Λουτρών Λουτροχωρίου, στο πλαίσιο μιας σειράς δραστηριοτήτων και συνεργασιάς που έχει αναπτύξει ο Δήμος Σκύδρας με μια αλλοδαπή εταιρία, την Δανέζικη „MARKIS“, που έχει υπεύθυνο τον Ελληνικής καταγωγής κ.Κων/νο Μαρώτη.

Ερ: Πως φτάσαμε σ΄αυτό το ενδιαφέρον από την Δανέζικη εταιρία MARKIS“; Ποιές ήταν οι δικές σας ενέργειες;

Απ:Ύστερα απο μία σύσκεψη που είχαμε ως Δήμος Σκύδρας με την προαναφερόμενη εταιρία, με την οποία συνεργαζόμαστε για τα θέματα επεξεργασίας στερεών και υγρών αποβλήτων, όχι μόνον του Δήμου, αλλά και όλων των βιομηχανικών μονάδων που υπάρχουν στην περιοχή του Δήμου Σκύδρας. Θέσαμε την πρόταση αν η εταιρία μπορεί να επενδύσει στον τομέα των Λουτρών. Η απάντηση ήταν θετική και πριν από 4 μήνες υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας για την αξιοποίηση των ιαματικών νερών του Λουτροχωρίου.

Ερ: Για τι όγκο επένδυσης μιλάμε σήμερα στο Δήμο Σκύδρας, αλλά και στην περιοχή του Λουτροχωρίου γενικότερα;

Απ: Το ύψος επένδυσης είναι μεγάλο και θα καθοριστεί αφού πρώτα μελετηθεί το είδος των παρεμβάσεων που θα γίνουν στην περιοχή, εκτός από το υδροθεραπευτήριο. Εντός τεσσάρων (4) εβδομάδων θα μας κατατεθούν οι τελικές προτάσεις της εταιρίας και από αυτές θα καθοριστεί και το ύψος της επένδυσης που θα γίνει στην περιοχή. Όπως γνωρίζεται κ. Παπαδόπουλε, φιλοξενήθηκε πριν από μια εβδομάδα από τον Δήμο μας για να εκτιμήσει τον χώρο και για να αποφασίσει για το είδος των παρεμβάσεων που θα κάνει, μια αντιπροσωπία της εταιρίας, μαζί με συνεργάτες της εταιρίας από τη Γερμανία. Θέλω να σημειώσω ότι, εμείς ως Δήμος διαθέτουμε τα 8 στρ. που αγοράσαμε από την Διεύθυνση Γεωργίας και ακόμα 6,5 στρ. που μας παραχωρήθηκαν από την ίδια Διεύθυνση και έχουμε αγοράσει από το 1999 μια έκταση 4,5 στρ. από τον κάτοικο Λουτροχωρίου, κ Γολσουζίδη Κων/νο του Χαραλ. δίπλα στην τεχνητη λίμνη (πηγή). Κάναμε τοπογραφική μελέτη που περιλαμβάνει όλη την έκταση από την περιοχή των 8 στρ. μέχρι την τεχνητή λίμνη. Η συνολική έκταση έχει 75 στρ. και εζητήθει από το Υπουργείο Γεωργίας να χορηγηθεί δωρεάν προς χρήση στον Δήμο, για τα επόμενα 100 χρόνια, για να γίνει αξιοποίηση σαν περιβάλλον χώρος της εν λόγω επένδυσης.

Ερ: Πιστεύετε κ. Χοϊδη, ότι σύντομα θα μπορέσουν να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα;

Απ: Προσωπικά, αντολαμβάνομαι ότι η εταιρία είναι θετική και ότι θα προχωρήσει στην επένδυση. Η εμπιστοσύνη μου αυτή απορρέει από τον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργείας της εν λόγω εταιρίας.

Σχόλιο: Θα σημειώσω -ως γράφων και ερωτών- ο ίδιος, λόγω της προσωπικής επικοινωνίας που είχαν με τους εκπροσώπους της εταιρίας, ότι ο τρόπος εργασίας από τους 5 επιστήμονες της εταιρίας () για τις ανάγκες της μελέτης ήταν πολύ επαγγελματικές και σχολαστικές.


Ερ: Πόσο άμεσα θα είναι αυτά τα αποτελέσματα;

Απ: Αφού αυτοί θετικοποιήσουν την πρόταση τους, έπειτα εμείς θα ακολουθήσουμε όλες τις μόνιμες διαδικασίες που ορίζει η Ελληνική νομοθεσία και θα προχωρήσουμε στο σκοπό αυτό.


Η αντίστροφη μέτρηση των 4 εβδομάδων άρχισε και πλέον περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: