ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΟΧΩΡΙΟΥ : Η ΔΑΝΕΖΙΚΗ MARKIS ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ

Η Δανέζικη Markis IDC του Κωνσταντίνου Μαρώτη που ανήκει στο Marotis group και ειδικεύεται στην βιομηχανική ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την διοίκηση επιχειρήσεων βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο διαπραγματεύσεων με τον Δήμο Σκύδρας και τον Δήμαρχο Γεώργιο Χοΐδη για την Αναπτυξιακή στρατηγική της περιοχής του Λουτροχωρίου, με τη δημιουργεία Υδροθεραπευτικού κέντρου, οικολογικού πάρκου αγροτοϊχθυοκαλλιέργιας και πολιτισμού σε μία περιοχή με έκταση 78 στρέμματα που θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σκύδρας, αλλά και του Ν.Πέλλας, όπως και αυτού της Ημαθίας, γενικότερα.

Η βάση του σχεδίου είναι η εκμετάλλευση των πηγών Λουτροχωρίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Δήμος Σκύδρας και η Markis I.D.C. Δανίας υπέγραψαν την 22 Μαΐου 2010 μία συμφωνία για ετοιμασία προκαταρκτικού σχεδίου για ανάπτυξη και εκμετάλλευση ειδικής περιοχής δίπλα στον πευκώνα του Λουτροχωρίου με έκταση 86.000τετρ. μέτρα (8.000 ανήκουν στο Δήμο και 78.000 που έχουν ζητηθεί από άλλες κρατικές αρχές). Η δανέζικη εταιρία ενεργεί ως επενδυτής-υλοποιητής του έργου και ετοίμασε το σχέδιο με δικά της έξοδα και ρίσκο ενώ ο Δήμος Σκύδρας πρόσφερε και προσφέρει στην ομάδα τοπική φιλοξενία, τεχνική υποστήριξη και όχι μόνο.

Βασικές απαιτήσεις για επιτυχή ανάπτυξη από τις δύο πλευρές είναι η ανάπτυξη

να βασίζεται στα ακόλουθα στοιχεία:

α. Εκμετάλλευση των πηγών.

β. Οι τοπικοί να συμμετέχουν ώστε να είναι ενεργοί στην ανάπτυξη και επιτυχία σε όλο το σχέδιο.

γ. Σεβασμός στο περιβάλλον.

δ. Ανάπτυξη άλλων σχεδίων όπως:

· Πουλερικά και ζώα

· Αμπελώνες

· Ιχθυοκαλλιέργεια κλειστού τύπου χωρίς περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

· Ο οικισμός του Λουτροχωρίου πρέπει να αναπτύξει τα έργα υποδομής ώστε να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο και αρμονικό κομμάτι του θεραπευτικού κέντρου και να έχει τη δυνατότητα να κάνει την διαμονή των επισκεπτών περισσότερο ενδιαφέρουσα και ευχάριστη ώστε αυτό να ανεβάσει το επίπεδο ζωής της ευρείας περιοχής και την προσέλκηση μεγάλου αριθμού επισκεπτών, όπως και στο παρελθόν.

Σκοπός της επικείμενης επίσκεψης της Δανέζικης εταιρίας του Κωνσταντίνου Μαρώτη που έρχεται για να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο Σκύδρας είναι η οριστικοποίηση της συμφωνίας με το Δήμο Σκύδρας . Από την πλευρά του, Δήμαρχος Σκύδρας Γεώργιος Χοΐδης, όπως μας έχει αναφέρει και στο παρελθόν, έχει σαν στόχο την συμφωνία με την εταιρία για την οριστική αποπεράτωση του έργου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αν και κάποιοι δύσπιστοι προεξοφλούν το ότι δεν είναι εφικτή η οποιαδήποτε λύση του θέματος εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης, ο Δήμαρχος είναι πεπεισμένος και μπροστάρης μαζί με μιά μικρή ομάδα ανθρώπων (συνεργατών και εθελοντών) που αγωνίζονται με γνώμονα την οριστική λύση του θέματος και άρα τη δημιουργία θερμαλιστικού κέντρου στο Λουτροχώρι για την ανάπτυξη της ευρείας περιοχής του Δήμου Σκύδρας, αλλά και του Νομού Πέλλας γενικότερα.

Οι εκπρόσωποι της Markis IDC, ο Κωνσταντίνος Μαρώτης (Πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος της), ο Θεόδωρος Αυγέρης (Manager-υπεύθυνος στην Ελλάδα) και η Μαρία Παπανικολάου (Manager-Περιβαλλοντολόγος) θα βρίσκονται στην Ελλάδα, επισκεπτόμενοι την περιοχή της Σκύδρας από σήμερα 13 μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου 2010.

Ευχή μας όπως και ευχή του κάθε υγειώς σκεπτόμενου συμπολίτη μας, είναι να πάνε όλα καλά και σύντομα να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια: